BLAT: 8 oua , 4 lg.apa,10 lg.faina,2 lg.cacao,12 lg.zahar,1 praf de copt CREMA: 200gr.zahar,3lg.apa,1ou intreg,1margarina,1esenta de migdale
Blatul se face ca la prajitura Bucuresti. Pentru crema se umezeste 200gr.zahar cu 3lg.apa,si se fierbe pana se face bob pe farfurie (adica se face proba ca la dulceata) si se pune la racit.Cat este inca calduta,se amesteca cu un ou intreg( batut bine inainte).Separat se freaca o margarina si se amesteca cu siropul racit turnat foarte incet sa nu se taie.Eu am impartit crema in doua: o jumatate am colorat roz ,iar cealalta jumatate verde(cu colorant alimentar). Deasupra am pus un strat de frisca si am asezat vafa cu barby.ATENTIE!: nu se pune vafa pe crema roza ca ia culoarea cremei.
BLAT:7oua,21lg.de zahar,7lg.de apa,7lg.cu varf de faina ,1praf de copt CREMA;1,5l de frisca HULALA, un compot de ananas cubulete
Blatul se face normal ca o piscota,se insiropeaza si se orneaza cu frisca,apoi se pune ananasul. Am colorat frisca in verde si roz,cu colorant alimentar.Peste frisca de deasupra am pus nuca de cocos verde ca fiind iarba. Din ciocolata topita pe abur am facut garduletele si braduletii.Am executat casuta din blat ,iar acoperisul din foi de napolitane.
BLAT:5oua,15lg.de zahar,5lg.de apa,5lg.de faina cu varf,1praf de copt CREMA:1l de frisca HULALA,1compot de ananas cubulete
Blatul se face ca o piscota. Frisca se mixeaza bine si se pune peste blatul taiat in doua si insiropat.Peste frisca se pune ananasul si iar un rand de frisca ,apoi se suprapune cealalta jumatate de blat,se insiropeaza si se orneaza cu frisca. Decorul l-am facut din 2trandafiri rosii din lapte praf,frunzulitele din frisca colorata in verde,iar bobitele din la multi ani dintr-o Rodie
BLAT1:5oua,15lg.de zahar,5lg.de apa,5lg.de faina cu varf,1praf de copt
BLAT2:2oua,6lg.de zahar,2lg.de apa,2lg.cu varf de faina ,1praf de copt
CREMA:2l de frisca HULALA
Se fac doua blaturi:albusurile se bat impreuna cu zaharul si putina sare,foarte bine In galbenusuri se adauga praful de copt stins in putin helas si se lasa sa creasca pana batem albusurile,apoi punem tot cate o lg.de galbenusuri, o lg.de apa,pana le punem pe toate,tot mixand in continuare.La sfarsit adaugam faina toata,usor si amestecam de jos in sus incet sa nu se lase blatul.Primul blat se coace in forma de tort mai mare iar al doilea intr-una mai mica. Frisca se bate foarte bine.Blaturile se taie fiecare in doua si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas,in care am pus 4lg.de zahar si esenta de migdale.Se pune jumatatea blatului mare se insiropeaza se pune frisca ,ananas,apoi iar frisca ,suprapunem a doua jumatate de blat mare si-l insiropam iar frisca,ananas,prima jumatate a blatului mic,insiropam punem frisca,ananas,frisca,suprapunem a doua parte a blatului mic ,insiropam si ornam totul in frisca
Eu am colorat putina frisca cu colorant albastru si am facut floricelele de la corset trandafirii din lipsa de timp i-am facut din sugus cumparat
BLAT:9oua,27lg.de zahar, 9lg.de apa,9lg.de faina cu varf,1praf de copt
CREMA:2l de frisca HULALA,un compot de ananas
Blatul se face normal ca la celelalte torturi(vezi tortul BARBIE),se taie in doua se insiropeaza cu compotul de ananas si se umple cu frisca si ananas cubulete.Se orneaza cu frisca,intregul tort . Decorul l-am realizat din ciocolata topita in bain-marie,din care am facut 4 figuri pe care le-am aplicat pe colturile tortului Trandafirii i-am facut din pasta de lapte praf,la fel si inimioara am imbracato in aceeasi pasta roza.Arcurile le-am facut dupa cum m-am inspirat de la Lissa,pe un creion am rasucit pasta facuta ca o spagheta si le-am dat la rece
TRANDAFIRI DIN CIOCOLATA NEAGRA:120gr.ciocolata neagra amaruie,60gr.de miere.
Mierea si ciocolata se topesc pe abur,se amesteca pana se omogenizeaza si se ingroasa putin,se pun in folie si se lasa pana in cealalta zi la frigider.In a doua zi se scoate, se framanta putin si se modeleaza trandafiri asemanatori cu cei din pasta de lapte praf:se face o biluta sub forma de con apo alta biluta ce se preseaza pe margini ca sa se formeze o petala,aceasta se invarte in jurul conului,tot asa se fac mai multe petale si se lipesc imprejur sa formeze un trandafir,am sa atasez si poze cand am sa mai fac.
ALBA:120 gr.ciocolata alba de calitate,50gr.de miere.
Se fac la fel ca cei din ciocolata neagra amaruie.
Frunzele albe le-am facut astfel:am topit o ciocolata alba in bain marie(pe abur)si cu o pensula mica, pe dosul!! a sapte frunze naturale(adevarate)am pus ciocolata intr-un strat nici prea gros nici prea subtire ca se rup trasand forma frunzei si le-am dat la frigider 5min.,apoi usor le-am desprins,o sa observati ca au ramas modelul de la nervuri pe frunza de ciocolata. Blatul ,vezi la prajitura Bucuresti,iar crema din exterior la fel, doar ca in loc de colorant am pus cacao,in interiorul blatului am pus crema ganache neagra.
Se pune pe foc intr-o craticioara ,frisca lichida,apoi se marunteste in ea ciocolata si se amestaca pana se topeste(sa nu fiarba).Se tine la frigider o noapte apoi se mixeaza bine si se orneaza
GLAZURA:100ml.frisca,1 ciocolata neagra amaruie,
Se topeste pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata (sa nu fiarba) si se torna incet peste blat.Daca-i prea moale se lasa putin la frigider ,daca-i prea tare se mai pune frisca
BLAT:8oua,4lg.de apa,10lg.de faina,2lg.cacao,12lg.zahar,1praf de copt CREMA:200gr.de zahar,3lg.de apa,1ou intreg,1 margarina,1 esenta de migdale GLAZURA:100ml.frisca HULALA,100gr. ciocolata amaruie
La blat se bat bine albusurile cu zaharul si putina sare,apoi adaugam galbenusurile si apa, pe rand,mixand incontinu,iar la sfarsit punem cacao mai mixam putin, ,apoi faina si praful de copt stins cu helas
La crema se amesteca zaharul cu apa si se pun in bain-marie pana se topeste bine zaharul (nu prea mult ca se zahariseste),asa calduta cum o luam de pe abur i se adauga un ou intreg,invartind bine sa se amestece,se adauga esenta de migdale si se lasa la racit. Margarina se freaca bine si in ea punem siropul de zahar tot cate putin sa nu se taie(daca se taie se poate repara cu o lingurita de untura de la frigider,ca la maioneza punem cate putina crema peste untura si tot invartim)
Se pune la glazura frisca in baine-marie impreuna cu ciocolata pana se topeste( atentie sa nu fiarba),daca este prea moale se lasa putin la frigider Blatul se coace ,se raceste si se taie patratele,se insiropeaza cu apa,zahar si esenta de migdale,apoi se pune glazura de ciocolata.Peste blat se pun cu posul floricele roz si frunzulite verzi din crema sau cum doriti.puteti sa puneti crema si la mijlocul blatului Eu am impartit crema in doua si am colorat una roza una verde cu colorant alimentar
Va invit la noi , in Zalau, la Cabinetul de medicina alternativa si biorezonanta
Va invit, la noi la cabinet ,unde veti beneficia de: Analize si tratament cu biorezonanta magnetica Tratament cu biorezonanta magneticaEchilibrare energetica ReikiReflexoterapieTerapie prin lumina, cristale si presopunctura Detoxifiere prin aparatura specificaMasaje anticelulitic, terapeutic, relaxare,fizioterapie Kinetoterapie pentru vastnici si copii Consiliere sau terapie de grup minim 5 pacienti. Ne gasiti, pe strada Sfanta Vineri, bl.B25, ap.3, informatii si programari la tel 0740180662 sau pe site-ul: http://Cabinet-biorezonanta.Wix.com/Zalau, preturi incepand de la 20 ron masajul terapeutic (30min) pana la 40 ron masajul general sau anticelulitic (60min)
"La ce ar folosi să trăieşti, dacă n-ai simţi puternic. Nu-i invidiez pe oamenii care au inima acoperită cu o carapace de broască ţestoasă sau cu o piele de hipopotam. Fericiţi sunt numai aceia care suferă de pe urma senzaţiilor lor, care le primesc ca pe nişte şocuri şi le gustă ca pe nişte bunătăţi. Pentru că trebuie să ne trecem prin minte toate emoţiile, fericite sau triste, să ne saturăm cu ele, să ne îmbătăm până la cea mai ascuţită bucurie şi până la desperarea cea mai dureroasă".