duminică, 22 august 2010

Torturi pentru majorat



Baiatul unei prietene ,a implinit 18 ani ,deci avea nevoie  de doua torturi,asa ca m-am pus pe treaba,mi-a fost foarte greu pentru ca eu fiind in renovare,am fost obligata sa-l fac la o prietena in vecini si stiti cum e ,cara toate instrumentele dupa tine,oricum bine c-am scapat  .Torturile au blatul de cacao,crema de ciocolata  si mouse de ciocolata,glazura de ciocolata alba si neagra,iar ornamentul,adica trandafirii si frunzulitele,l-am realizat din ciocolata alba si neagra,am sa pun detailat cand am timp

joi, 12 august 2010

Cornuletele bunicii


INGREDIENTE:1 kg faina,2 lg mari de untura,1 cubulet de drojdie,1ou,un pic de sare,iaurt,coaja razuita de la o lamaie,dulceata,300gr.alune.1 pachet zahar pudra vanilat  


Se freaca foarte bine faina cu untura,apoi se adauga un ou,sarea,coaja de lamaie,drojdia inmuiata in putin iaurt caldut si lasata la crescut 5min.,apoi restul de iaurt ,cat sa iasa un aluat moale(cam ca de paine).Framantam foarte bine aluatul apoi il lasam la dospit 40min.Se intinde din el o foaie groasa cam de 5mm.,se taie,patratele si le umplem cu dulceata amestecata cu 300gr.de alune(sau nuca),apoi unim doua capete,se dau la cuptorul incalzit bine dinainte si dupa ce se coc le invartim prin zahar pudra vanilat
Reteta o am de la soacra mea ,intotdeaua mi-au placut cornuletele de la tara

sâmbătă, 7 august 2010

Rafaello cu cocos


RETETA MAINE PT.CA SUNT FOARTE OBOSITA,AM SA INTRU MAI RAR PE BLOG PT.CA SUNT IN CONCEDIU SI RENOVEZ CASA,VA PUP
Iata si reteta
 INGREDIENTE:150 gr.zahar pudra,200gr.nuca de cocos,200gr.de lapte praf,1 unt,o fiola de vanilie,o foaie de napolitana din comert 


Se mixeaza bine untul cu zaharul si vanilia,se faramiteaza foarte marunt foaia de napolitana,apoi se pune in crema de unt,impreuna cu 150gr nuca de cocos(din aceasta se lasa putin 50gr pt.a tavali prin ea bilutele) si laptele praf.Se formeaza bilute cam cat o nuca si se tavalesc prin nuca de cocos,apoi se dau la rece.Ies cam 45 de rafaello,sunt foarte gustoase fetita mea moare dupa ele ,aceasta reteta ,seamana foarte bine cu originalul.In mijlocul bilutelor se pot pune stafide,alune,etc