Puiutul are o luna inca nu i s-au ridicat urechile si acum i se fac ochisorii albastri,seamana cu un Panda e superba o cheama Maya,o lenesa si o grasunica ,daca o intorci pe spate cu greu reuseste sa revina la pozitia initiala
INGREDIENTE:pt.o portie:100gr.unt(margarina),250gr zahar pudra,2 galbenusuri,3 lg.cacao,2 esente de rom,250gr.de biscuiti,aproximativ100ml.lapte
Se mixeaza untul,impreuna cu zaharul pana iese spuma,apoi se pun mixand in continuare tot cate un galbenus,pe urma cacao.Separat peste biscuitii maruntiti punem esentele si laptele cat sa se inmoaie putin,nu foarte tare ca iese compozitia prea moale.in crema de unt adaugam pe rand biscuitii. Pudram o folie cu zahar pudra ,asezam compozitia rezultata si o modelam sub forma de baton .Iese un salam cremos mult mai bun decat cel traditional,facut pe foc
INGREDIENTE: Blat:6 oua,250gr.zahar,3lg.faina,100gr.alune,50gr.mac,50gr.nuca de cocos,1 praf de copt
Crema:200gr.de zahar,2lg.de cacao,1 ciocolata amaruie,10lg.de lapte,1 margarina si jumatate
Decor:2lg. de bombonele ornamentale
Se separa ouale si se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana stau batz,apoi se pune faina,cocosul,alunele macinate,macul si praful de copt stins cu Hellas si se amesteca usor de sus in jos,sa nu se lase spuma.Se unge o tava(20/30cm.)cu ulei, se pune foaia de copt si se toarna compozitia,se niveleaza si se da la cuptorul incins.
Galbenusurile ramase de la blat,cu un ou intreg se amesteca cu cacao,cu zaharul si cu laptele apoi se pune pe bain marie(abur)si se lasa 20min.sa se ingroase putin(ca o smantana) ,amestecand din cand in cand,apoi se adauga ciocolata rupta bucatele,se lasa sa se topeasca si se da la rece.Margarina se mixeaza separat si peate ea se toarna siropul,racit,putin cate putin,invartind incontinu sa nu se taie.Cu aceasta crema se unge blatul deasupra se niveleaza si se orneaza cu bombonele dupa preferinta fiecaruia.Este o praji.foarte apreciata.
INGREDIENTE:10 kg.gogosari,500gr.de zahar,1l de otet,200gr.de sare,2 conservante,piper boabe,foi de dafin,2 radacini de hrean,6 ardei iuti
Se curata gogosarii ,se scoate casuta de seminte si se taie in patru,daca-s foarte mari in sase si se pun intr-un castron mare sau o cratita,peste ei se adauga zaharul,sarea,otetul,conservantul,apoi se lasa la stat 24 de ore,invartind din cand in cand ,sa se amestece bine.Dupa 24h ei isi lasa zeama atat cat sa ne ajunga in toate borcanele,nu mai trebuie facuta zeama separat.Borcanele,se sterilizeaza,apoi se aseaza pe fundul lor,piperul,foile de dafin,adaugam gogosarii pana la jumatate,ii indesam bine si printre ei,pe margine introducem,hreanul taiat,bastonase subtiri,ardeii iuti si iar punem un strat de gogosari,indesam,punem hrean ,peste adaugam zeama pe care au lasat-o,se acopera cu celofan si folie de aluminiu.Dupa aceasta reteta pun in fiecare an si-mi stau foarte bine NU SE INMOAIE
Se separa ouale,se bat albusurile cu zaharul pana stau batz,se aduga galbenusurile (in care am dizolvat cu 5 min.inainte praful de copt+1lg-ta de Hellas),mixand in continuare,apoi punem faina in ploaie,amestecand incet de sus in jos sa nu se lase compozitia,se imparte in doua si se da la copt ,intr-o tava(20/30) unsa cu putin ulei si in care am pus hartie de copt.Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza,impreuna cu hartia de copt ,cu atentie sa nu se rupa si se lasa sa se raceasca,fiecare rulada in parte.
Piersica se piseaza,bine si se adauga 2lg.de zahar,se pune pe foc foarte putin!!! sa se topeasca zaharul (sa nu fiarba),apoi adaugam gelatina,amestecam bine si o turnam peste frisca mixata dinainte si mai mixam de cateva ori sa se omogenizeze.
Frisca se pune pe foc sa se incalzeasca ( sa nu fiarba)si in ea punem ciocolata rupta in bucatele sa se topeasca,daca-i prea moale,o punem putin la frigider ,daca-i prea tare mai punem frisca,apoi o turnam peste rulade
Zaharul ,cu apa se pun pe foc sa dea cateva clocote,apoi se ia si se adauga oul batut spuma,dupa care se lasa la racit.Margarina se mixeaza si peste ea turnam tot cate un pic,invartind continuu,siropul de zaharATENTIE:daca se taie ,nu disperati,puneti o lg-ta de untura din frigider si adaugati tot cate putin (ca la maioneza),din compozitia taiata si surpriza!se repara la loc,am patit si eu odata.Impartim in trei crema si punem colorantul,din ea facem floricele si iarba.
Ruladele se curata de foaia de copt dupa ce se racesc si se ung cu crema de frisca apoi se ruleaza din nou,o rulada o punem drept,aceasta formand trunchiul,iar cealalta se taie la mijloc pe diagonala,pt.a forma doua crengi si se aseaza ,lipite de trunchi cu partea taiata.Dupa aceea turnam glazura,punem roata nuca de cocos,si din crema facem ornamentele,desi pare,nu e atat de greu de facut.
Va invit la noi , in Zalau, la Cabinetul de medicina alternativa si biorezonanta
Va invit, la noi la cabinet ,unde veti beneficia de: Analize si tratament cu biorezonanta magnetica Tratament cu biorezonanta magneticaEchilibrare energetica ReikiReflexoterapieTerapie prin lumina, cristale si presopunctura Detoxifiere prin aparatura specificaMasaje anticelulitic, terapeutic, relaxare,fizioterapie Kinetoterapie pentru vastnici si copii Consiliere sau terapie de grup minim 5 pacienti. Ne gasiti, pe strada Sfanta Vineri, bl.B25, ap.3, informatii si programari la tel 0740180662 sau pe site-ul: http://Cabinet-biorezonanta.Wix.com/Zalau, preturi incepand de la 20 ron masajul terapeutic (30min) pana la 40 ron masajul general sau anticelulitic (60min)
"La ce ar folosi să trăieşti, dacă n-ai simţi puternic. Nu-i invidiez pe oamenii care au inima acoperită cu o carapace de broască ţestoasă sau cu o piele de hipopotam. Fericiţi sunt numai aceia care suferă de pe urma senzaţiilor lor, care le primesc ca pe nişte şocuri şi le gustă ca pe nişte bunătăţi. Pentru că trebuie să ne trecem prin minte toate emoţiile, fericite sau triste, să ne saturăm cu ele, să ne îmbătăm până la cea mai ascuţită bucurie şi până la desperarea cea mai dureroasă".