vineri, 31 decembrie 2010

LA MULTI ANI!

                         UN AN NOU FERICIT!!!

                                                                     
                  Mosule ,am fost cuminte ,am facut curat,am trebaluit prin bucatarie la prajiturele,aperitive si multe bunatati,care de care mai gustoase,am facut bradutul,am pregatit casa de sarbatoare ,cum i sade bine crestinului.Mi-am pus cuminte si plina de speranta ghetutele la usa,poate-ai sa treci si pe la mine.Daca ar fi sa-ti cer ceva,as dori de la tine; sanatate,intelegere in familie,dragoste,iubire,fetita mea sa-mi aduca numai bucurii,fratelui meu mic intelepciune,celui mare fericire ,cred ca deja ti-am cerut prea multe.Iti multumesc pentru toate cate ni le-ai dat si multumesc Domnului ca a fost atat de bun cu noi,de cate ori l-am chemat,mi-a raspuns cu dragoste,nu m-a lasat la greu niciodata.                                                                                                              
                Tuturor celor pe care i-am cunoscut prin intermediul blogului,le multumesc ,ca mi-au fost alaturi,la toate realizarile mele,chiar daca nu au fost toate foarte reusite voi m-ati incurajat si m-ati sustinut, m-ati invatat multe lucruri noi pentru care va multumesc si va doresc in continuare un an nou plin de bucurii si pace in casa. v-am pupat :* cu drag Doinitza >:D<

VA IMBRATISEZ PE TOTI si pe voi mami si tati,sa va lumineze Dumnezeu viata,sa va de-a un an bun si candela bunatatii sa ramana mereu  aprinsa in sufletele voastre.

duminică, 26 decembrie 2010

Masa de Craciun 2011

 Rulada din ou si aluat de chiftelute
Rulada din piept de pui
Rulada din cascaval
 Snitele din carne de porc si piept de pui
Salata de beof

Ciorbita de perisoare


                                                                         
am mai facut chiftelute si cabanos imbracat in jnurulet de foitaj,friptura  ,iar desertul :Prajitura cu miere de albine,bilutele de rafaello,Prajiturelele Sara Bernard si haiosele cu rahat si branzica
                                                                                                                                                             
                                                                         

                                                                                                                                                                                                                            

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Haiose cu osanza

 si cu telemea sarate
am sa revin cu reteta

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Tort pentru majorat Ioana





                                                                              
Am avut o comanda pentru un majorat si m-am gandit sa-i fac o surpriza sarbatoritei ,am modelat un porumbel(sper sa semene)pe care l-am aplicat pe tort,acesta aduce in cioc si urarea pt.sarbatorita 
LA MULTI ANI !!!Ioana si din partea mea,multa fericire si implinirea tuturor dorintelor,sper sa-ti placa.

Blaturile sunt de cacao,umplute cu ciocolata topita amestecata cu frisca(ganache),iar ornamentele cele albe din pasta de zahar iar cele maro din ciocolata topita amestecata cu o lg-ta de miere.Blaturile le-am insiropat cu sirop de zahar amestecat cu 3 esente de rom ,iar inimioara inainte de a aplica pasta alba de zahar,am imbracat-o intr-un unt frecat cu o lg.de zahar pudra,sa nu alunece pasta.

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Tort papusa Barbie




                                                                        
Uraaaaaaa! am reusit sa fac primul meu tort Barbie,imbracat in pasta de zahar,cu aceasta ocazie i multumesc din suflet senseiului meu Lissa ca ma incurajeaza de fiecare data si se deranjeaza sa ne explice ,pe blog(Lissa `s cakes) toate detaliile si raspunde tot de cate 10 ori la intrebarile idioate cateodata ale noastre,e o scumpica ,datorita ei am avut curajul sa incerc pasta de zahar,eu de obicei lucram cu cea de lapte praf,dar nu se compara si imbracam torturile Barbie in frisca.Sunt multumita ca l-am terminat cu bine,sper sa va placa,am avut si un ajutor pretios,pe langa mine,pe fetita mea,i se vad manutele cum modeleaza,bentita din par si cea de dupa gat ce tine rochita sunt facute de ea si trandafirii de pe planseta de lucru,mi-a fost de un real ajutor.
                                                                         
  Si o poza cu mine ca sa stiti cam ce marime a avut tortul ,comanda era pt.24 de persoane.      
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                  Pasta de zahar de pe blogul Lissei: 6 lg.de apa,2 lg.de miere,10gr.de gelatina,1 lg.de margarina,500gr.de zahar pudra Coronita 

Blaturile au fost simple fara cacao,umplutura de frisca si ananas,decorurile din pasta de zahar,la care am facut o mica modificare in loc de 6lg.de apa,am pus 4lg.de apa si 2lg.esenta de lamaie,pentru a nu fi prea dulce.Blaturile dupa ce le-am umplut le-am suprapus si le-am imbracat in 2 unturi amestecate cu 2lg.de zahar pudra,ca sa nu alunece pasta,apoi am decorat papusa si tortul cu pasta de zahar                                                                       
                                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                 
                                                                            

marți, 7 decembrie 2010

Un pios omagiu adus unui suflet drag

Azi 4 decembrie,Domnul a ales in netarmurita lui dragoste sa culeaga dintre noi,o floare, s-o duca-n gradina lui,acolo sus in cerul nemarginit,o floare draga tuturor celor care au avut privilegiul sa o cunoasca,o prietena apropiata, un dascal de exceptie,o diriginta si-o prietena admirabila,asa cum am cunoscut-o eu,o mama iubitoare pentru cele doua sufletele :Ana si Cozmin,o sotie devotata sotului drag,o fiica recunoscatoare pentru mama sa bolnava si nu in ultimul rand o crestina desavarsita,cu multa credinta in Dumnezeu.Cuvintele sunt de prisos,ar fi atatea de spus, pentru a caracteriza acest suflet ales Doamna MARIA GRAD si numele pe care-l poarta e un nume sfant,predestinat parca,cred ca fiecare om in viata are o menire anume,menirea dansei a fost aceea de a le da aripi celor doi ingerasi orfani,pentru a zbura  mai departe,carora le-a calauzit pasii in viata si de care era atat de mandra,i se luminau ochisorii albastri de cate ori imi vorbea despre ei.Chiar daca timpul si anii au trecut peste dansa ,inima a ramas la fel de tanara ,ca atunci cand eram elevi si o mai necajeam cu tot felul de copilarii.Mi-a spus mai demult cateva cuvinte pe care nu le-am uitat niciodata"sufletul ramane tanar daca sti cum sa-l pastrezi ,numai sa vrei". A fost pentru mine eleva fiindu-i un model in viata ,pe care l-am urmat,sunt mandra ca am cunoscut un astfel de om.Fara sa vrem din dragoste prea mare,pentru parintii nostri,suntem egoisti,am vrea sa pastram vesnic alaturi,sufletele dragi noua,nu intelegem ca "ceasul biologic" ca sa-l citez pe preot,al fiecarui om e pana la un anumit timp,trebuie sa lasam cursul vietii asa cum  vrea Dumnezeu,omul se naste pentru a muri si moare pentru a renaste,moartea nu-i decat o poarta,o continuitate spre viata de dincolo.Spun batranii ca Raiul e deschis in postul Craciunului,sunt sigura ca  Domnul a primit-o cu bratele deschise,a fost binecuvantata
                                             DORMI IN PACE SUFLET DRAG!

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Taiatul porcului in Ardeal

 Rumenirea porcului pe etape
Spalarea si razuirea
 Transatul porcului
Aici avem carnatii proaspeti executati
 Aici avem carnatii ,tocmai scosi din afumatoare
 
 Sus caldabosii,iar jos jumarutele

Pe data de 1 decembrie,am profitat de timpul liber si am sacrificat porcul.Ne-am trezit de dimineata ne-am luat sculele necesare si la treaba baieti,ca "cine se scoala de dimineata departe ajunge".Afara un frig de-ti ingheta sufletul,fulguia dens,nu ne-am dat batuti,daca asta ne-am pus in plan,zis si facut.L-am deranjat pe domnul purcelas,scotandu-l afara,din cotet,apoi a urmat partea peste care prefer sa sar ,ca nu-mi place defel.L-am dus la cantar si pe urma l-am spalat si l-am rumenit cu lampa montata la butelie.apoi iar spalat iar rumenit si la urma razuit bine bine sa  ramana finut,soricul pe el.L-am transat si am pus la saramura suncile,slanina,kaizerul,costita,prima,capul si celelalte.O sunca am despicat-o si impreuna cu ce-a de-a doua prima,am facut portii pt.pus in congelator.Din restul de carne am facut carnatii,iar din inima,rinichi,limba,splina,plamani si ficat,am facut caldabosii.Untura si ce a ramas de la slanina,am topit-o si am facut jumarute crocante.Din capatana,sorici "adidasi" fac,racituri sau piftie,se poate face si toba.Am uitat sa specific ,ca pana transam tot porcul ,luam cateva bucati de carne  si o capatana de varza si facem varza calita,asa e traditia la noi,abia am asteptat sa mananc,e delicioasa.Am uitat sa spun ca se duc la afumatoare carnatii,iar celelalte dupa ce stau la saramura vreo doua saptamani,am sa revin cu poze cand le scot de la fum.Daca claritatea pozelor lasa de dorit imi cer scuze.                        
         Si in sfarsit Varza calita mult asteptata