vineri, 1 iulie 2011

Prajitura cu foi albe si crema de cacao


INGREDIENTE:
Foi: 2 oua,2lg de untura,3 lg de smantana,700gr faina,150gr zahar,2 lg-te de bicarbonat de sodiu,1/2 lg-ta de sare,putin lapte batut 

Crema: 1 pachet de budinca de ciocolata Dr Oetker,500 ml lapte,200gr de zahar pudra,1 margarina si jumatate 

Glazura 100ml frisca ,100gr ciocolata neagra

Se pune faina si se adauga,ouale,untura,zaharul,smantana,bicarbonatul stins cu putin Hellas sau otet,le amestecam impreuna  si  se pune laptele batut caldut ,amestecand sa iasa o coca buna de intins,din care se fac trei sau patru foi,depinde de tava,a mea are 25/30cm   
La crema se pune laptele la fiert, pastrand putin ,pentru al amesteca cu budinca si  3 lg de zahar,cand laptele clocoteste se pune ingrosala de budinca,amestecand repede ,pana da cateva clocote si se ingroasa ca o smantana.Separat mixam margarina cu restul de zahar si mixand in continuare punem tot cate o lg din crema de budinca,pana o punem pe toata,umplem foile  
La glazura ,punem frisca lichida pe foc si rupem bucatele ciocolata,in ea,amestecam bine cat sa se topeasca ciocolata  Atentie!!! sa nu fiarba ,daca-i prea moale punem frisca,daca e prea tare punem ciocolata.Turnam glazura peste prima foaie,niveland cu cutitul si o dam la frigider Dupa cateva ore se va taia perfect sub ce forma doriti

9 comentarii:

nicoleta spunea...

Super prajitura ,trebuie sa fie un deliciu.
weekend placut!

pansy spunea...

pentru o doamna asa harnica niste premii simpatice la mine pe blog,te asteapta!

giovanna spunea...

arata f bine, pofta mare aici dincolo de ecran:))

Mirela spunea...

Yamiiiiii,ce de bunatati ,pe acest blog

Doinitza`s cakes spunea...

NIcoleta,e un deliciu,ai dreptate

Doinitza`s cakes spunea...

Pansy,multumesc,din suflet.pt premii

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi,Giovanna,te invit la o bucatica :)

Doinitza`s cakes spunea...

Mirela,esti tare draguta,mersi

online shopping spunea...

i want to learn from you. good luck...