Aici turnam ciocolata alba peste cea neagra ,care a stat in prealabil la frigider
INGREDIENTE:
Ciocolata alba:350 gr.de zahar,100ml apa,100gr unt,250ml lapte praf,3 lg de cocos
Ciocolata neagra:350gr zahar,100ml apa,100gr unt,250ml lapte praf,40gr cacao
Se pune apa cu zaharul pe foc si se fierbe,cam 7 minute(aproximativ) invartind continu,pana ajunge la consistenta mierii de albine(daca puneti pe marginea paharului o picatura si turnati apa,peste ea, ramane lipita,nu se desprinde),daca vreti ciocolata mai moale,lasati si siropul un pic mai fluid,daca o vreti ca cea din comert,atunci sa fie ca mierea(nu foarte groasa),se ia de pe foc,adaugam untul(margarina),cocosul si la sfarsit laptele praf,amestecand energic sa nu ramana cocoloase(laptele se cerne prin sita).La fel se face si cea neagra ,numai ca in loc de cocos se pune cacao.Se imbraca o forma de chec in folie si se unge cu putin unt topit,apoi se toarna compozitia de cacao,se da la frigider,o jumatate de ora sa se intareasca apoi se toarna deasupra cea alba.Dupa ce se intareste se scoate cu folia din forma si se intoarce invers.Fetita mea o adora,ei i place orice contine lapte praf.