miercuri, 23 februarie 2011

Prajitura Krem a la Krem



INGREDIENTE
Blat:6 oua,6 lgde zahar,1pachet de Creme Ole de ciocolata 

Crema:1 pachet Creme Ole de vanilie,200ml lapte,200ml frisca lichida Hulala  

Glazura:2lg apa,2lg zahar,2lg lichior,100gr ciocolata,100gr unt 

Se mixeaza albusurile,cu zaharul si un strop de sare,pana stau batz,apoi se incorporeaza galbenusurile pe rand si la sfarsit se adauga Creme Ole,mixand in continuare,putin atat cat sa se incorporeze crema.
Blatul se toarna intr-o tava(25/35cm),pe o hartie de copt si se da la cuptor.
La crema se mixeaza,laptele frisca si pachetul de Creme Ole,atat cat sa devina o crema,nu prea mult sa nu se prea intareasca.
La glazura,se pune pe foc intr-o craticioara, apa,zaharul,ciocolata,amestecand cu o lingura si se topesc,apoi se adauga lichiorul si untul,iese o glazura super ,eu n-am avut lichior si am pus o esenta de rom.Prajitura aceasta este foarte usor de facut si este foarte buna

luni, 14 februarie 2011

Isler




INGREDIENTE:
Coca: 100gr zahar pudra,200gr margarina,300gr faina,100gr alune 
Crema:500ml lapte,50gr amidon,2 lg de zahar tos,150gr margarina,150gr zahar pudra,2lg cacao,1 esenta de rom            
Glazura: 150gr de ciocolata menaj,1lingurita de ulei

Se mixeaza bine margarina cu zaharul,se adauga alunele si faina,framantand bine sa iasa o coca buna de intins                        
                                                                            
 apoi se intinde cu sucitoarea o foaie de 2-3 mm grosime,se taie cu o forma rotunda(pahar) ,cerculete,coca o sa fie sfarmicioasa,sa nu va speriati  ,se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor,putin,sa nu se inchida la culoare ,numai atat cat sa se coaca
                                                                          
Amidonul se amesteca cu zaharul tos,cacao si laptele si se da la fiert,cand da un clocot se ia si se da la rece Separat margarina se mixeaza cu zaharul si se amesteca cu compozitia racita Rotitele se unesc cate doua cu crema,apoi se pune glazura de ciocolata,topita pe abur Sunt cele mai bune islere,imi pare rau ca nu am facut doua portii,ca s-au mancat intr-o clipita,ies cam 38 de bucati.                                                                 

duminică, 13 februarie 2011

Varza a la Cluj

Varza asta-i traditionala in Ardeal,pentru cei care au colesterolul marit sa se abtina sa o faca!!!!!!!

INGREDIENTE: 600gr.de varza,150 gr orez cu bob rotund,250 gr carne de porc tocata,250 gr de carne de vita tocata,150 gr de slaninuta de casa afumata sau jambon tocat,1lg.de pasta de rosii,1 morcov razuit marunt,2 cepe taiate marunt,1/2 lingurita marar uscat,1 lingurita,cimbru uscat,1lingurita piper negru,1 lingurita boia de ardei ungureasca,3 linguri untura de casa sau 6 de ulei,sare dupa gust,100ml.de bulion,o cana de apa de 250ml.

Se desareaza varza(daca-i intreaga) si se taie fideluta,apoi se pune la calit in 2 lg.de untura.Separat  in untura ramasa se caleste ceapa,apoi se adauga morcovul,codimentele,orezul , slaninuta , carnea si pasta de rosii cu sarea.Se aseaza intr-o cartita,jumatate din varza calita,nivelam,apoi deasupra compozitia de carne cu orez si peste varza ramasa,se toarna deasupra bulionul si o cana de apa,apoi dam la cuptor.E delicioasa,daca punem o lingura de smantana deasupra,daca o sa  incercati reteta nu o sa regretati,se poate pune langa ea slaninuta prajita si carnati de casa,ies 8 portii.Ornarea am invatato de la Surac :-)))))

joi, 10 februarie 2011

Ciocolata de casa



Aici turnam ciocolata alba peste cea neagra ,care a stat in prealabil la frigider

INGREDIENTE:
Ciocolata alba:350 gr.de zahar,100ml apa,100gr unt,250ml lapte praf,3 lg de cocos  
Ciocolata neagra:350gr zahar,100ml apa,100gr unt,250ml lapte praf,40gr cacao 

Se pune apa cu zaharul pe foc si se fierbe,cam 7 minute(aproximativ) invartind continu,pana ajunge la consistenta mierii de albine(daca puneti pe marginea paharului o picatura si turnati apa,peste ea, ramane lipita,nu se desprinde),daca vreti ciocolata mai moale,lasati si siropul un pic mai fluid,daca o vreti ca cea din comert,atunci sa fie ca mierea(nu foarte groasa),se ia de pe foc,adaugam untul(margarina),cocosul si la sfarsit laptele praf,amestecand energic sa nu ramana cocoloase(laptele se cerne prin sita).La fel se face si cea neagra ,numai ca in loc de cocos se pune cacao.Se imbraca o forma de chec in folie si se unge cu putin unt topit,apoi se toarna compozitia de cacao,se da la frigider,o jumatate de ora sa se intareasca apoi se toarna deasupra cea alba.Dupa ce se intareste se scoate cu folia din forma si se intoarce invers.Fetita mea o adora,ei i place orice contine lapte praf.