joi, 29 decembrie 2011

Masa de Craciun 2011

                              Sarbatori fericite tuturor!!!



Domnul,sa intre si in casa noastra,sa ne aduca pace ,liniste sufleteasca,un an bun si plin de impliniri,chiar daca uneori nu meritam,el e bun milostiv si iertator,asa ca haideti sa deschidem larg usa,casei si-a sufletului,sa-l primim cu bratele deschise.
Am pregatit pentru masa de Craciun:
aperitive:recunosc,am trisat anul asta si am cumparat ruladele si sunca presata,dar celelalte sunt facute de mine,snitele din carne de porc afumata si din carne proaspata,chiftelute                                                                  

priviti cum stau chiftelutele aliniate ca la armata asteptand sa faca o baita in ulei:-)))
                                                                                                                                                                     
 salata de beof,ornata cu o mititica ratusca(seamana cu ratusca cea urata dun poveste :-)) )                                                                                
fripturica din carnati de casa,sunca costita,toate afumate si lasate o zi la desarare in apa,exceptie facand carnatul,prajite in ulei si fierte in vin alb,va asigur,ca au fost o bunatate                                                                                                                                                                                                   


pui la cuptor cu cartofi piure                                

                                                                               
ciorba de perisoare ,am descoperit ca fetita mea e mai eficienta ca mine ,a facut poze,eu am uitat                        
                                                                             
iar ca desert: bilute de Rafaello,am facut doua portii,ca fetitei mele i plac tare mult
                                                                      
                                                                                

Prajitura Loici ,sotul meu si soacra mea prefera,prajituri cu foi
si prajiturelele Sarah Bernard,care ti se topesc in gura                                   
                                                                                                                                                                  
nici la astea nu le-am facut poze pe platou,am fost tare ocupata cu torturile cele doua pe care le-am facut                                                                                                                                     
                                                                       

marți, 27 decembrie 2011

Tort Cutiuta inimiora cu ghirlada de trandafiri

O cunostinta,a vrut un tort mai spectaculos,asa ca am ales unul de pe blogul Lissei(Lissa`s cakes),mi-a placut tare mult modelul acesta  si uite ca mi-am luat inima in dinti si l-am facut,astept criticile tale ,Lissa,draga sper sa fii indulgenta,am avut ceva emotii,ca n-o sa stea capacul,dar l-am lasat la uscat 2 zile si s-a intarit pasta,am fost multumita,la fel si doamna Hodis,cineva m-a recomandat dansei, ca fac torturi "dragute" si a vrut sa se convinga.Seara m-a sunat si mi-a spus ca nu se indura sa taie tortul si-l admira cu musafirii dansei,i-am spus sa-l puna in vitrina :-))),era suparata de ce nu l-am postat pe blog,ei uite ca mi-am facut timp si in 2 minute l-am pus,sa-i fac o bucurie..
Tortul,a fost din blat de pandispan alb,crema diplomat de capsuni,iar decorul din pasta de lapte praf,blatul de la baza e imbracat in pasta de zahar,a avut 5kg

Tort Alba ca zapada si piticii



O astept ,pe Viorica Dinu pe la mine cu criticile.                                                    
Iata si tortul cu piticii,la care-am lucrat atat,de la Vio am invatat cum sa-i fac,asa ca ea e indreptatita sa ma critice,l-am facut pentru fetita ,nepoatei mele Ioana,Paty maioneza(dupa numele unui personaj din desenele animate) cum o alint eu,o dulceata mica, tare scumpa si rasfatata,de toti
La multi ani!!!!!!iubitica lui matusa,sa cresti mare si frumoasa,la ziua ei a fost imbracata in spiridus ,rochita a primit-o de la matusa ei din Anglia,avea aripioarele atasate,pentru serbarea de la gradinita si cu ocazia implinirii a 3 anisori,sper ca o sa-mi trimita poze,sa o vedeti ce scumpica era,iti venea s-o mananci toata,cand a venit sa ma colinde,mi-a aratat cati bani a primit ,punandu-i frumos impaturati in gentuta ei cu Barbie,noi:sotul, fetita si eu,am intins fiecare mana sa ne dea si noua,o zis ca nu poate trebuie sa spunem patru,cinci colinde  sau cel putin zece sa meritam asa ceva
Tortul are blat de pandispan alb,crema diplomat de ciocolata,decorul,adica figurinele sunt din pasta de lapte praf,iar tortul e imbracat in pasta de zahar,a avut 6 kg

marți, 20 decembrie 2011

Piticii lui Alba ca zapada

Cam astia sunt piticii,binenteles ca-s prima data cand ii execut,la fel si pe Alba ca zapada,am sa mai pun poze,sper c-o sa-i deosebiti unul de altul,mai ales pe mutulica :-))),uite-o si pe Alba
                                                                              
n-am folosit matrite,ca nu am,mi-ar fi placut,asa ar fi iesit mai perfecti.,inca o poza,ca sa va plictisesc cu ele :-))
                                                                                
 Sunt facuti tot din pasta de lapte praf                                                                              

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Tort Titanic

Trebuia sa execut ,un tort mai serios,la majoratul unuia din prietenii fiicei mele si cum mi-a dat mana libera,am folosit ca inspiratie un tort de-al Giovannei,ii multumesc,sper sa va placa,mie mi se pare a semana cu vaporul din Titanic,ma rog o copie mai de departe sau foarte de departe  :-)).,astept sa vad reactia invitatilor,am trimis-o ca  spion pe fetita mea,glumeam,e invitata si ea la petrecere,vreau sa remarc,ca si ea a participat putintel ,la vopsitul balustradelor,cosurilor si colacelelor de salvare,mi-a prins bine ca ma grabeam sa-l termin.
Blat de pandispan alb,umplut cu diplomat de frisca,decorat cu pasta de zahar pudra,a avut 5kg