sâmbătă, 24 noiembrie 2012

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Tort majorat calut





Finutul meu cel mic sau de acum  cel mare ,iar pe cel mare al sa-l numesc cel batran, sper sa nu se supere, implineste  18 anisori  si i-am facut cadou un tortulet de 40 de persoane, sub forma unui calut, am vazut la cineva si mi-a placut tare mult, asa ca trebuia sa-l incerc, am inteles ca a fost incantat de el, am vrut sa fie surpriza ,nu stia ce model i fac, prima data m-am gandit , pentru ca face scoala de soferi A, B,C, sa-i fac o motocicleta, o masina si un tir,dar m-am razgandit.
Si-a tinut ziua in Guruslau la camin,unde am trimis ca reprezentant din partea nostra pe fetita mea
                                              La multi ani !!!scumpicul lui nasa sa-ti dea Dumnezeu sanatate, si sa ramai acelasi copil cuminte asa cum esti tu si-n prezent  sa le aduci parintilor numai bucurii
Si pe tine Ana te pupa nasa, nu te-am uitat

joi, 8 noiembrie 2012

Cele mai sfaramiciose cornulete



INGREDIENTE: 

Aluat:  500 gr faina, sare, 3galbenusuri, 200 ml smantana, 250 gr margarina(untura)

Umplutura: 3albusuri, 250 gr zahar, 200 gr nuca macinata  

La aluat, se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi se taie coca in 4, se intinde fiecare, bucata separat, sub forma de dreptunghi si se presara cu putina faina, apoi se ruleaza, pe lungime, dintr-o rulada se taie mai multe felii, late de 2cm, care la randul lor se intind fiecare si se pune umplutura pe el. 
La umplutura, se mixeaza albusurile cu zaharul , pana stau batz, apoi se adauga nuca si se amesteca de sus in jos, pt incorporare, apoi se aseaza, cu o lingurita, pe fiecare bucatica de aluat, se  ruleaza, se aseaza in tava, pe hartie de copt, apoi se dau la copt, la sfarsit se pudreaza cu zahar pudra vanilat

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Crap umplut cu garnitura de legume


Azi, cand am fost la piata, am vazut peste viu, la o taraba si cum noua ne place mult mai mult proaspat decat congelat, n-am rezistat tentatie sa nu cumpar unul. In prima poza e  scos de la cuptor, iar in a doua, cand l-am umplut in interior cu : ceapa julien, morcov rondele,boabe de mazare, boabe de porumb, feliute de ardei, am pus boia, piper, sare, vegeta, deasupra l-am increstat, am pus ardei, si lamaie, l-am asezat pe o folie de aluminiu si l-am impachetat, apoi l-am pus la cuptor 30min, dupa care l-am scos am desfacut folia in partea de sus si l-am introdus inapoi la cuptor inca 15 min. Separat, am pus aceleasi legume,doar ca am adaugat si cateva cubulete de cartofi si le-am fiert in dubleta( doua tavi speciala teflonate asezate una peste alta) 20min. Am luat cu atentie pestele si l-am asezat pe un platou, am pus garnitura de legume pe o parte ,iar pe cealalta, am asezat feliute de lamaie. Ce pot sa va spun, ca e o delicateta, pestele ia din legume dulceata, lamaia i da un gust putin acrisor si aromat, o bunatate, merita incercat.
Pestele, l-am pregatit pentru ziua soacrei mele, care implineste azi 83 de ani si ei i placea pestele, dar din pacate are o boala cumplita alzhaimer( dementa) si nu mai judeca, m-am gandit ca o sa aiba invitati, am mai  facut cartofi natur cu pui la cuptor , iar ca desert savarine