joi, 4 august 2016

Cosulete cu nuca



Ingrediente:
 Aluat  de cosulete: 4 galbenusuri, 150 gr zahar pudra. 250 gr margarina (untura), 4 lg                              lapte, 1 praf  de  copt stins cu 1lg Hellas, faina
Spuma 4 albusuri, 300 gr nuca, 8 lg de zahar pudra ,o jumatate de borcan de dulceata 
                   de macese

 La aluat, se amesteca toate ingredientele, se framanta, putin, sa iasa un aluat pufos, acesta se lasa la frigider  60 min, infoliat , dupa care se face bilute si fiecare biluta se  taseaza cu degatele in forma de cosulete, eu nu am, asa ca am improvizat  si am folosit formele de silicon de la savarine,nu lasam aluatul sa fie prea gros ci mai subtire , pentru ca el isi dubleaza volumul, apoi se pune o lingurita de gem de macese( caise), unul mai acrisor, in fiecare forma, iar deasupra cu poshul punem spuma de albusuri, cu nuca si le dam la cuptor la 160 grade, 20 min, ies 32 bucati

La spuma, mixam albusurile cu zaharul pana stau batz , apoi punem nucile macinate si amestecam incet cu o spatula de sus in jos, de cateva ori. 

0 comentarii: