joi, 8 noiembrie 2012

Cele mai sfaramiciose cornulete



INGREDIENTE: 

Aluat:  500 gr faina, sare, 3galbenusuri, 200 ml smantana, 250 gr margarina(untura)

Umplutura: 3albusuri, 250 gr zahar, 200 gr nuca macinata  

La aluat, se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi se taie coca in 4, se intinde fiecare, bucata separat, sub forma de dreptunghi si se presara cu putina faina, apoi se ruleaza, pe lungime, dintr-o rulada se taie mai multe felii, late de 2cm, care la randul lor se intind fiecare si se pune umplutura pe el. 
La umplutura, se mixeaza albusurile cu zaharul , pana stau batz, apoi se adauga nuca si se amesteca de sus in jos, pt incorporare, apoi se aseaza, cu o lingurita, pe fiecare bucatica de aluat, se  ruleaza, se aseaza in tava, pe hartie de copt, apoi se dau la copt, la sfarsit se pudreaza cu zahar pudra vanilat

2 comentarii:

pansy spunea...

delicioase,ador cornuletele sfaramicioase!

Doinitza`s cakes spunea...

Te rog sa le incerci sunt foarte bune,Pansy