luni, 18 februarie 2013

Prajitura Macuita

E o reteta foarte usor de realizat
INGREDIENTE:

Blat : 7oua, 3lg apa, 1praf de copt, 15lg zahar, 8lg faina, 100gr mac, un pic de sare 

Crema: 2 budinci de frisca de la Dr Qetker, 250gr zahar, 800ml lapte, 250gr margarina(unt) 

Glazura: 50gr ciocolata amaruie razuita 

La blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt si cu o lingurita de otet si se lasa la crescut , pana batem albusurile. separat albusurile , se mixeaza, impreuna cu zaharul si sarea, pana stau batz, apoi se adauga cele 3 lg de apa si galbenusurile, se mixeaza bine, pe urma adaugam faina si macul si amestecam incet de sus in jos cu o lg de lemn, sa nu se lase spuma, pana se incorporeaza , acestea. Se pune intr-o tava de 25/30cm , pe care-am uns-o cu ulei, hartie de copt si se toarna compozitia de mai sus , se niveleaza si se da la  cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la cuptor cam 30min, apoi se scoate, se lasa la racit si se taie in doua pe verticala

La crema se amesteca, budincile cu zaharul si 100ml de lapte. Separat restul de lapte(700ml)se pune la fiert si cand da in clocot, se adauga compozitia de budinci, se invarte repede , sa nu faca cocoloase si se lasa pana se ingroasa, cam 5min,, apoi se da la rece. Margarina se mixeaza bine, si  ciulamaua rezultata din budinci si lapte , racita, se adauga tot cate o lg ,se amesteca bine, iar o lg si se amesteca, pana se pun toate.
Se pune prima jumatate de blat ,se toarna jumatate din crema, nivelam ,asezam deasupra a doua jumatate de blat, turnam cealalata crema, nivelam si deasupra razuim ciocolata

6 comentarii:

mirela spunea...

Tu chiar nu tii la mine?imi faci asa pofta cu delicioasa asta,,,,,la cat de mult imi place combinatia asta nu cred ca m-ai vrea ca si musafir!!!!!puppppppp!!!!!!

Unknown spunea...

Delicioasa prajitura asta! Pup

Doinitza`s cakes spunea...

Mireluta, eu te-as vrea ca musafir in fiecare zi :), pupik

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Paula ,e foarte buna, mie in general imi place macul si cocosul, pupici

adnia spunea...

super...as manca asa ceva zilnic, daca s-ar putea:)
n-ai vrea sa ma primesti si pe mine in blogrollul tau...sau poate te intereseaza un schimb de linkuri/bannere? eu o voi face cu mare drag, daca esti de acord!

Doinitza`s cakes spunea...

Adnia, cu mare drag, cum sa procedez, adica ce anume doresti? mersi,pup