luni, 15 iulie 2013

Dobos 2

Caisele din gradina noastra, sunt atat de colorate si aromate:
Ingrediente: 
Foile de blat : 12 oua, 12  lg de zahar, 12 lg faina 

Crema: 1 budinca ciocolata neagra Dr Qetker, 150gr zahar, 300ml apa, 2lg ulei, 2 lg Cocoa cream ( ciocolata la cutie ,ca Finetti) , 1 margarina Rama ( unt) 

Glazura: 100ml frisca (Viva, Hulala), 100gr ciocolata amaruie 

La foile de blat, se separa ouale , se mixeaza ,cele 10 albusuri, impreuna cu zaharul si un pic de sare (cat se ia intre degete), pana stau batz ,daca intorci castronul cu gura in jos ,sa nu curga, apoi se adauga galbenusurile, pe rand , mixand in continuare , se toarna faina in ploaie si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn, sa prinda aer, nu se invarte ca la crema, pt a nu se lasa compozitia , dupa ce s-a omogenizat, se unge dosul de la tava ( 22/25cm) cu ulei , se pune hartie de copt  si se toarna din compozitia de blat, cat sa iasa 6 foi subtiri, se niveleaza cu cutitul si se da la cuptorul preincalzit . eu am facut din mai putine oua((8) si mi-au iesit 4 foi

La crema se pune apa la foc(200ml), sa fiarba, budinca se amesteca cu zaharul  si cu 100ml de apa rece, apoi se adauga din apa fiarta tot cate putin sa nu faca cocoloase, se pune pe foc si se amesteca repede pana da doua clocote si se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga cele 2 lg de ulei si cele 2 lg  de ciocolata, pline , se omogenizeaza bine ,o lasam la racit si o amestecam cu o margarina, tinuta la temperatura camerei , cu acesta ungem foile de dobos. 

La glazura ,punem intr-o craticioara ,100ml frisca lichida, rupem o ciocolata amaruie in bucati si o punem peste frisca, o lasam la foc pana se topeste ciocolata, sa nu fiarba, apoi o turnam peste prajitura ,daca-i prea moale mai adugam ciocolata, daca-i prea tare ,frisca, din o lingura de frisca ,mixata putin punem peste glazura de ciocolata neagra din loc in loc, si cu un pieptene  special de prajituri( se poate si cu o furculita), trecem usor peste ele. Se poate face glazura  si cu zahar caramel , ca in reteta originala

2 comentarii:

Andreea Denisa spunea...

Buna prajitura!!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Andreea si mie-mi place