duminică, 24 august 2014

Prajitura Rumba

Ingrediente:
Blat albusuri:  10 albusuri, 10 lg zahar, 1 cana rahat(250gr), 1 cana stafide, 1 cana nuca ( alune),3 esente rom, 6 lg faina, 1 praf de copt

Crema:  10 galbenusuri, 1cana zahar,1 margarina(unt), 1 fiola migdale / 2 foi napolitane

Glazura: 100gr ciocolata amaruie, 50ml frisca lichida, 100gr alune macinate

La blat, se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz, apoi adugam, praful de copt stins cu putin Hellas, faina, amestecam de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma, punem  rahatul, stafidele( pe care le-am pus 30min la inmuiat in esentele de rom, apoi le-am stors) ,nuca, , amestecam la fel , de sus in jos. Ungem o tava cu ulei , punem hartie de copt si turnam compozitia , de mai sus, apoi o lasam aproximativ 40min, la 150de grade.

La crema, punem pe bainmarie(abur), galbenusurile, zaharul si amestecam , din cand in cand, pana  devine ca un sirop mai grosut, apoi se da la rece . Margarina, se freaca spuma cu 1 lingura de zahar praf,, apoi , turnam siropul, putin cate putin,mixand foarte bine , sa nu se taie. 

La glazura, punem frisca lichida pe foc, adaugam ciocolata cubulete si lasam pana se topeste( atentie! sa nu fiarba), apoi o turnam deasupra prajiturii, dupa care presaram alune macinate  

Asamblare:  o foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul de albusuri, cealalta jumatate din crema, foaia de napolitana, glazura de ciocolata si alunele macinate

2 comentarii:

Andreea Denisa spunea...

foarte bine arata!

Doinitza`s cakes spunea...

Multu, Andreea, e si foarte buna trebuie incercata