duminică, 1 mai 2016

Prajitura cu budinca, in aluat si crema de branza mascarpone

           O prajitura ,foarte buna, de la prietena si colega mea draga , Edit

Ingrediente: 
Blat: 6 oua, 180 gr zahar, 50 ml ulei, 100 ml apa, 250 gr faina 000, 1 praf de copt,2 lg cacao, 1 praf de sare, cateva picaturi de lamaie

Budinca: 2 pac de budinca vanilie, 800 ml lapte, 6 lg zahar

Crema: 250 ml frisca, 250 ml smantana, 250 ml mascarpone

 Se face budinca: punem laptele la fiert, pastram 3 linguri pe care le punem peste  budinca amestecata cu zahari cand laptele da in clocot , turnam putin peste ingrosala aceasta si o adaugam in cratita cu lapte, invartind energic sa nu se prinda de fundul cratitei, pana se ingroasa.

 Se mixeaza albusurile cu 4 lg de zahar. Separat ,galbenusurile, se mixeaza cu restul de zahar, se adauga uleiul, cate putin, apa, sarea si lamaia, o amestecam pe aceasta cu  cea de abusuri, cu miscari incete de sus in jos. Impartim compozitia in doua: intr-un sfert punem cacao si putina faina ,iar in cealalata parte numai faina.

 Ungem o tava cu ulei, punem hartie de copt, tava (25/39cm),apoi turnam compozitia fara cacao, apoi pe cea cu cacao, deasupra, asezam din loc in loc cate o lingura de budinca, ca pe niste galuste, pana o punem pe toata( budinca sa fie rece) si dam blatul la cuptor,, la 180 grade

 La crema, batem frisca, punem smantana si mascarponele si mai mixam putin intindem crema peste blatul racit si o portionam

0 comentarii: