vineri, 26 iunie 2015

Prajitura cu capsuni, cirese si mascarpone

Ingrediente: 
   Blat :  4 oua, 4 lg de zahar, 1 lg apa, 2 lg de nuca cocos, 4 lg faina  
   Crema: 600 ml frisca, 250 gr mascarpone,  250 gr capsuni, 200 gr cirese , 4 lg zahar pudra, 10 gr gelatina  
   Sirop:  1 esenta vanilie, 4 lg zahar, apa  
   Glazura: 170 gr ciocolata amaruie, 1 lg margarina, 4 lg lapte   

La blat, se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz, apoi se adauga galbenusurile si apa, se mixeaza, se pun cocosul si faina, in ploaie si se amesteca incet cu o lingura de sus in jos, pana se incorporeaza , turnam intr-o tava 20/30 cm in care-am pus hartie de copt si dam la cuptorul preicalzit , la 180 de grade 

La crema , mixam frisca  cu zaharul, adaugam mascarponele ( sau se poate folosi 250 gr branza de vaca), gelatina calduta, hidratata in 4 lg apa , capsunele, ciresele  si amestecam incet,  ca sa le incorporam.  

Insiropam blatul, turnam crema, dam la frigider  30 min, apoi topim ciocolata in bainmarie  si o punem peste crema, cu forme speciale, decupam , prajitura in forme rotunde  sau patrate, dupa preferinta .E o prajitura foarte fresh, pe timp de vara

2 comentarii:

Cristina's World spunea...

Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! :D

Doinitza`s cakes spunea...

Cristina, eu fac adesea acest lucru, pentru ca ma inspira o gramada de bloguri, eu le multumesc, de fiecare data, cum ar fi Lissa`s cakes( mentorul meu, cu care colaborez virtual si telefonic, cand sunt in impas), Sara si Miky, Viorica`s cakes si multe altele, am descoperit fete care nu-s cu nasul pe sus, chiar daca au ajuns la performante si care te sustin , chiar daca suntem incepatoare, se coboara la nivelul nostru si prin faptul ca posteaza, sa nu uitam ca si asta e o munca in plus, iti si dau retetele lor, ma inclin in fata talentului lor si le respect, e un dar lasat de Dumnezeu, eu le ajung undeva pe la glezne, mai am mult de invatat, te pupik si sunt de acord