duminică, 21 februarie 2016

Desert Yorkshire pudding


INGREDIENTE: 

 Aluat: 100 gr faina, 200 ml lapte, 3oua, putina sare
 Umplutura:  1 budinca vanilie, 500 ml lapte, 1 esenta vanilie, 5 lg zahar, 3 lingurite de unt, 200 gr visine sau fructe de padure
  
La aluat, se pune faina, ouale, sarea si se toarna laptele pe rand amestecand rapid, Separat, in tava de muffinsuri, se toarna ,cate o lingurita de ulei, in fiecare forma, se da la cuptorul incins, la 200 grade , pe functia cu ventilatie a aerului cald, pe raftul din mijloc si se lasa pana se infierbanta, apoi se scoate din cuptor, tava si se toarna din aluat (uleiul trebuie sa sfaraie putin, cand turnam). in fiecare forma , peste uleiul incins,  trei sferturi, nu umpleti pana sus , trebuie lasat loc sa creasca  dupa care se da la cuptor cam 25-30 min, pana observam, cum cresc si  se rumenesc frumos, Atentie!  Nu se deschide cuptorul in timpul coacerii, altfel riscati sa se lase. Se ia tava din cuptor, se scot gogoselele si se lasa la racit. 

 La crema, amestecam, zaharul cu budinca si cu putin lapte, restul il punem la fiert, iar peste el  adaugam , aceasta ingrosala, amestecand rapid , sa nu faca cocoloase, cand da in clocot, o luam de pe foc, adaugam untul si esenta de vanilie . 
Umplem gogoselele cu budinca calduta si ornam cu visine. este un deliciu, se pot orna,  si cu frisca amestecata cu putina smantana la galetuta.
 Nici nu va imaginati ce spectaculoase sunt ,cum cresc si se umfla de rapid, de aceea cred ca i-au pus numele catelusului Yorkshire :)

0 comentarii: