luni, 20 iunie 2016

Prajitura Cuburi ciocolatoase cu visine

Ingrediente:
Blat: 5 albusuri, 3 galbenusuri, 2 lg apa rece, 5 lg zahar, 3 lg cacao, 4 lg faina

Crema:  200 gr ciocolata neagra, 100 gr cacao, 80 gr unt,120 gr zahar,100 ml lapte,400 ml                               frisca, 10 gr gelatina,300 gr visine

La blat: mixam albusurile cu zaharul,pana stau batz, adaugam un galbenus , o lg de apa, iar un galbenus , iar apa, mixand in continuare dupa fiecare, punem cacao cernuta si faina, apoi amestecam de sus in jos cu o spatula de silicon  sa se omogenizeze, , dupa care turnam blatul intr-o tava , in care-am pus hartie de copt si dam la cuptorul preancalzit

 La crema: pumem intr-o cratita, untul , zaharul, laptele, pana se topeste zaharul, luam de pe foc si adaugam cacao cernuta, amestecam, punem ciocolata bucati, , amestecam , pana se topeste aceasta,, o lasam la racit , putin si cand ajunge la temperatura camerei, o incorporam in frisca( mixata inre timp)
Gelatina cu 100 ml apa, o lasam la inmuiat, apoi o incalzim si o amestecam la inceput cu 3 lg de crema, apoi cu toata crema. Punem tava dreptunghiulara , cu pereti depasabili, sau improvizam , cum am facut eu, din carton am realizat, un chenar si l-am imbracat in folie de aluminiu, punem folie in interiorul tavii si pe pereti, introducem blatul inauntru ,turnam jumatate din crema, punem visinele, apoi crema ramasa, putem orna cu 1 lg de frisca batuta , o punem din loc in loc, desupra  si cu o frigaruie facem modele pe suprafata cremei, dam totul la frigider 4 ore, dupa care se taie patrate.
Are gust de inghetata de ciocolata, foarte buna e, multumesc Sara de reteta.

0 comentarii: