marți, 30 iulie 2013

Prajitura cu visine si branza


Aceasta prajitura e foarte gustoasa si pe deasupra usor de realizat , chiar si pentru o incepatoare
Ingrediente :
Blat: 3 oua, 16 lg de zahar, 16 lg de ulei, 130ml lapte, 1 praf de copt , 16 lg de faina cu varf

Umplutura: 600 gr branza de vaca, 9 lg zahar, o mana de visine indulcite , coaja de la o lamaie,3 oua

Se pun ouale intregi, se presara un varf de lg-ta de sare, se adauga zaharul si se bat bine cu telul, apoi se toarna, in fir subtire uleiul, batand in continuare, altfel se aseaza pe fundul ligheanului( (ca la maioneza)  apoi laptele, in care-am stins praful de copt, sa nu va speriati daca  vedeti compozitia ,mai lichida, nu are nimic, se presara faina in ploaie si se amesteca incet. 
Se unge ,fundul tavii ( 22/30cm)cu ulei , se pune hartie de copt si se toarna trei sferturi din compozitia de mai sus. Separat se amesteca branza( sa nu fie foarte zemoasa) cu zaharul , cu ouale intregi si coaja de lamaie razuita si se aseaza peste compozitia din tava , deasupra se pun visinele si se toarna , compozitia  de blat, ramasa (adica sfertul).Se da la cuptor, dupa 40 min( la cuptorul meu) se face testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor si se da la rece, apoi se pudreaza cu zahar pudra. 
Eu nu prea apuc , sa o dau la rece , ca se mananca asa calda :)

2 comentarii:

Andreea Denisa spunea...

O combinatie perfecta , care imi place tare mult!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Andreea, e foarte buna combinatia ,te asigur