duminică, 24 februarie 2013

Prajitura Carpati



                                                       
INGREDIENTE:
 Foi : 3 oua, 300ml lapte, 250gr zahar, 250ml ulei, 1lingurita amoniac, 1lingurita de otet, cam 1kg de faina

Crema: 9lg faina, 1,100 l lapte , 500gr zahar, o ceasca de apa , 300 gr margarina, optional 2 esente de rom

Glazura: 4lg frisca Viva, 100 gr ciocolata amaruie

La foi se bat ouale, cu zaharul, apoi se adauga uleiul ca la maioneza ,pe rand, se pune laptele, amoniacul stins cu otet si se adauga faina ,se framanta bine, pana se incorporeaza toata, daca-i prea moale mai adugam faina, iar daca-i prea tare punem lapte, sa iasa o coca potrivita de intins. Se portioneaza coca in 7 bucati si se intind ,pe dosul tavii.
 La crema se pune zaharul la caramelizat, se adauga cescuta de apa, se lasa sa fiarba, sa se topeasca bobitele de zahar, apoi se pune faina se invarte bine cu o lingura de lemn si se adauga laptele , se lasa pe foc pana se ingroasa ca o ciulama, se trage de pe foc si se pune margarina (cat este inca ferbinte ciulamaua), se amesteca bine sa se omogenizeze se lasa la racit si se pune peste prima foaie, apoi peste s doua , pana ajungem la a saptea , pe aceasta nu o ungem. Se pune o greutate deasupra peste prajitura, sa se preseze bine, eu am pus o cratita cu apa, cam 15 min, se da la frigider si a doua zi se taie in trei , pe lungime, rezultand 3 fasii( dreptunghiuri), acestea se taie la randul lor pe diagonala ,apoi se potrivesc partile curate fara crema ,se ung cu crema si se lipesc, sub forma de triunghi, imi cer scuze cele 4 poze de jos le-am luat de pe un site ca sa intelegi mai bine, ca eu n-am fost inspirata sa fac decat mai tarziu
                                                                             



   acestea sunt pozele mele dupa asamblare
  Se  pune frisca, pe foc , se adauga ciocolata si se lasa pana se topeste (sa nu fiarba) si se toarna peste triunghiuri, apoi se presara cocos din belsug                                                                                                                                                        

12 comentarii:

Unknown spunea...

Ce frumos arata, ca scoasa din vitrina! Felicitari!

mirela spunea...

Ce bunatateeee!!!!!!!!pupp!!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Paula ,am reteta de multi ani si nu stiu daca o sa ma crezi, am facut-o pt prima data, e vechete , cred ca o facea si mami,mersi

Doinitza`s cakes spunea...

Mirela, a fost apreciata, dar mie drept sa-ti spun ,mi-ar placea mai mult cu crema de la dobos , sa umplu foile, nu-mi plac cremele cu faina,mersi pupici

Teobucatar spunea...

Buna si spornica tare!

mandala spunea...

Ce frumoasa e, cand eram mica ma uitam in vitrina la cofetarie si ma tot gandeam cum au facut-o asa ca un varf de munte !?

Doinitza`s cakes spunea...

Teo, e foarte spornica, am avut pana joi , ceva dulce in casa :)

Doinitza`s cakes spunea...

Mandala si mie mi se parea foarte interesanta, uite ca si noi o putem face si pe deasupra sa o savuram :),mersi

Roswitha spunea...

Harnica foc, tot timpul ne faci pofta. Foarte reusita cabana ta. Te sarut!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Roswitha, te pupik si eu

Stefy spunea...

nu am facut niciodata acasa prajitura, dar vazand reteta la tine, parca m-as incumeta si eu!!!

Doinitza`s cakes spunea...

Stefy, daca respecti pasii , pe care i-am enumerat , trebuie sa-ti iasa, sa-mi spui daca ai reusit